Opublikowano:

Pyszny barszcz ukraiński Babci Zosi najlepszy na anemię!

Od dłuższego czasu zmagam się z niedokrwistością potocznie zwaną anemia. Wyniki nie kłamią
a wzbogacenie diety o buraka było nieuniknione. Naszczęście zaprzyjaźniliśmy się z burakiem i dzięki temu
z przyjemnością mogę polecić barszcz ukraiński Babci Zosi! Produkt pomimo z tego , że jest „z paczki”
to nie ma sobie równych. Suszone warzywa, zero wzmacniaczy chemicznych i banalnie proste „gotowanie”.  Produkt idealny dla wegetarian, co mnie cieszy szczególnie 🙂 Oprócz jakich warzyw jak: burak, ziemniak, pomidor, kapusta, marchew, cebula, seler, koperek jest także soczewica. Trochę o tej roślinie strączkowej a więc soczewica oprócz dużej ilości łatwo przyswajalnego białka, skrobii oraz składników mineralnych
i witamin. Wśród składników mineralnych zawiera  między innymi wapń, fosfor i żelazo! Żelazo, które  jest odpowiedzialne za tworzenie czerwonych krwinek, a co za tym idzie podnosi poziom hemoglobiny czytaj wskazane dla anemików ! Przy tym nasiona soczewicy mają niski indeks glikemiczny (o którym pisałam tutaj ) – są doskonałe w każdej diecie (redukują tkankę tłuszczową). Błonnik zawarty w soczewicy działa oczyszczająco na układ pokarmowy oraz zmniejsza poziom cukru i cholesterolu we krwi ! Same zalety 🙂 smacznie , zdrowo i pożywnie! Przy tym zapach, kolor i smak zupy nie do opisania ! Naprawdę jak u babci w gospodarstwie domowym, mam nadzieję że resztę dań będzie równie rewelacyjnych!
Z pewnością poinformuję Was o tym, a teraz zmykam pracować nad brzuszkami i czekam na Ciebie !!!Dołącz do wyzwania!!! ! Smacznego!

RUDZIENKA

0 komentarzy do: „Pyszny barszcz ukraiński Babci Zosi najlepszy na anemię!

  1. Uwielbiam produkty tej firmy 🙂 Polecam ryż ze szpinakiem, botwinkę i kaszę jęczmienną z pieczarkami 🙂

  2. O mniam! To coś zdecydowanie dla mnie. Buraki uwielbiam w każdej postaci, no oprócz surowych 🙂 A barszcz ukraiński to po prostu poezja smaku! Świetnie, że o tym napisałaś. Jutro na obiad koniecznie zafunduję sobie taki barszczyk 🙂

  3. Kiedyś jadłam tylko czysty barszcz – z jajkiem ale teraz ukraiński uwielbiam:)

  4. jedno zdjecie jest mega wielkie ! 🙂

  5. bo taaaaaki talerz ugotowałam 🙂 Już skorygowałam 😛

  6. Barszczyk nalepszy 🙂 Burak rządzi a soczewica zaraz po nim! :)))

  7. I smacznego! Ja wprowadziłam zupy do mojej diety jako kolacja. czasem w ciagu dnia nie mam jak zjesc czegos zdrowego i na ciepło a na kolację to miło jak się ciepło w brzuszku zrobi 😛

  8. Po pierwszym kęsie mogę powiedzieć, ze są bezkonkurencyjni!

  9. Mmmmm pycha! 😀

    Buziaki :*.

  10. Marwit- sok burakowy- bleeee 😉

  11. Ja uwielbiam barszcz czerwony porostu mogę go jeść cały czas:)

  12. dzięki za podsunięcie pomysłu na dzisiejszy obiad, co prawda nie barszcz, ale buraczki z chrzanem 😉

  13. mniam- zrobilas smaka -napewno zrobie w weekend:)

    obserwuje!
    zapraszam do mnie w wolnej chwili!:)❤❤❤❤

    cosszykownego.blogspot.com

  14. Bardzo lubię barszcz ukraiński i nawet dzisiaj miałam go na obiad 😀

  15. eee gadasz z jabłkiem jest pyszny ! 😉

  16. Ja dzięki anemii, pokochałam buraki w kazdej niemal postaci:)

Skomentuj eM Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

1 × 1 =