Od dłuższego czasu zmagam się z niedokrwistością potocznie zwaną anemia. Wyniki nie kłamią
a wzbogacenie diety o buraka było nieuniknione. Naszczęście zaprzyjaźniliśmy się z burakiem i dzięki temu
z przyjemnością mogę polecić barszcz ukraiński Babci Zosi! Produkt pomimo z tego , że jest „z paczki”
to nie ma sobie równych. Suszone warzywa, zero wzmacniaczy chemicznych i banalnie proste „gotowanie”. Produkt idealny dla wegetarian, co mnie cieszy szczególnie 🙂 Oprócz jakich warzyw jak: burak, ziemniak, pomidor, kapusta, marchew, cebula, seler, koperek jest także soczewica. Trochę o tej roślinie strączkowej a więc soczewica oprócz dużej ilości łatwo przyswajalnego białka, skrobii oraz składników mineralnych
i witamin. Wśród składników mineralnych zawiera między innymi wapń, fosfor i żelazo! Żelazo, które jest odpowiedzialne za tworzenie czerwonych krwinek, a co za tym idzie podnosi poziom hemoglobiny czytaj wskazane dla anemików ! Przy tym nasiona soczewicy mają niski indeks glikemiczny (o którym pisałam tutaj ) – są doskonałe w każdej diecie (redukują tkankę tłuszczową). Błonnik zawarty w soczewicy działa oczyszczająco na układ pokarmowy oraz zmniejsza poziom cukru i cholesterolu we krwi ! Same zalety 🙂 smacznie , zdrowo i pożywnie! Przy tym zapach, kolor i smak zupy nie do opisania ! Naprawdę jak u babci w gospodarstwie domowym, mam nadzieję że resztę dań będzie równie rewelacyjnych!
Z pewnością poinformuję Was o tym, a teraz zmykam pracować nad brzuszkami i czekam na Ciebie !!!Dołącz do wyzwania!!! ! Smacznego!
Z pewnością poinformuję Was o tym, a teraz zmykam pracować nad brzuszkami i czekam na Ciebie !!!Dołącz do wyzwania!!! ! Smacznego!
Uwielbiam produkty tej firmy 🙂 Polecam ryż ze szpinakiem, botwinkę i kaszę jęczmienną z pieczarkami 🙂
O mniam! To coś zdecydowanie dla mnie. Buraki uwielbiam w każdej postaci, no oprócz surowych 🙂 A barszcz ukraiński to po prostu poezja smaku! Świetnie, że o tym napisałaś. Jutro na obiad koniecznie zafunduję sobie taki barszczyk 🙂
Kiedyś jadłam tylko czysty barszcz – z jajkiem ale teraz ukraiński uwielbiam:)
jedno zdjecie jest mega wielkie ! 🙂
bo taaaaaki talerz ugotowałam 🙂 Już skorygowałam 😛
Barszczyk nalepszy 🙂 Burak rządzi a soczewica zaraz po nim! :)))
I smacznego! Ja wprowadziłam zupy do mojej diety jako kolacja. czasem w ciagu dnia nie mam jak zjesc czegos zdrowego i na ciepło a na kolację to miło jak się ciepło w brzuszku zrobi 😛
Po pierwszym kęsie mogę powiedzieć, ze są bezkonkurencyjni!
Mmmmm pycha! 😀
Buziaki :*.
Marwit- sok burakowy- bleeee 😉
Ja uwielbiam barszcz czerwony porostu mogę go jeść cały czas:)
dzięki za podsunięcie pomysłu na dzisiejszy obiad, co prawda nie barszcz, ale buraczki z chrzanem 😉
mniam- zrobilas smaka -napewno zrobie w weekend:)
obserwuje!
zapraszam do mnie w wolnej chwili!:)❤❤❤❤
cosszykownego.blogspot.com
Bardzo lubię barszcz ukraiński i nawet dzisiaj miałam go na obiad 😀
eee gadasz z jabłkiem jest pyszny ! 😉
hehe dobre 😉
Ja dzięki anemii, pokochałam buraki w kazdej niemal postaci:)