Ostatnio pogoda dopisuje, jest słonecznie i upalnie. W taka pogodę chcąc się schłodzić przygotowałam mrożoną kawę oraz sorbet truskawkowy. Truskawki jem prawie codziennie na śniadanie z owsianką bądź „ryżanką” , uwielbiam ten smak lata.
Nowadays the weather is really good, it is sunny and hot. I prepared iced coffe and strawberry sorbet in order to cool. I eat strawberries almost every day with porrige, so I adore this taste of summer.
Do truskawkowego sorbetu potrzebujemy:
pół kg truskawek
sok z cytryny
miód
Wrzucamy do kielicha blendera i otrzymujemy masę, którą przelewamy do foremek. Mrozimy i voilla!
Smacznego!
Ingredients for strawberry sorbet:
-500g of strrawberries
-lemon jiuce
-honey
Put it all into blender and then put the stuff that you’ve got into the moulds. Let it get freezed and itb is ready!
Bon Appetit!
Przypominam również , że konkurs z SALCO trwa i ostatnie sztuki moich autorkich koszulek są dostępne.
I’d like to remind you also, the SALCO giveaway is continuing and my last shirts designed by me are still available.
U mnie też truskawki ostatnio do owsianki lub placka owsianego lądują:) Spróbuję takiego sorbetu bo wygląda smakowicie:)
Ja truskawki jem codziennie! <3
Muszę kupić sobie foremki i zrobić taki sorbet. 🙂
Ale masz fajne foremki do lodów! 😀
megaaa!!! podobaja mi sie foremki <3
Uwilebiam truskawki i wszystko co truskawkowe, więc muszę wypróbować te pyszności! Tylko też muszę znaleźć i kupic takie foremki, świetna sprawa 🙂
Miodu i cytryny mniej więcej ile? Dla mnie im słodsze tym lepsze, ale wole użyć prawidłowej receptury 🙂
Smakowicie wygląda Twój sorbet, muszę koniecznie kupić foremki. Pozdrawiam 🙂
Sorbet wypróbuje na pewno, ponieważ będzie świetną alternatywą do bogatych w konserwanty lodów, bez których moja 4-letnia córeczka nie może ostatnio żyć. Mam nadzieję, że uda mi się i mała będzie miała coś zdrowego i pysznego jednocześnie.
foremki rządzą 🙂
Ale świetne te foremki, genialne 🙂 Właśnie do Ciebie trafiłam, dzięki za pomysł 😉