
Trochę się u mnie pozmieniało, zwłaszcza w diecie. Jeśli cierpisz na jednostki chorobowe takie jak Hashimoto lub inne choroby autoimmunolgiczne to przekąska dla Ciebie!
Przepis jest banalnie prosty i szybki do wykonania, potrzebujesz tylko cztery składniki. W dodatku nie zawiera mąk i jaj! Bezglutenowy i bez alergenów.
Do dzieła!
Potrzebujesz:
- 400 g kaszy gryczanej
- 200 g daktyli suszonych
- 200 g dojrzałego banana
- 250 g borówek
No dobra potrzebna jest też dobra organizacja 🙂 Kaszę należy moczyć w zimnej wodzie minimum 12 godzin. Podobnie jak daktyle należy moczyć , ale w gorącej wodzie około 20 minut.
Potem już tylko zblendować składniki na gładką masę i przełożyć do silikonowej formy na tartę. Udekorować borówkami lub innymi owocami.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 35-30 minut.
Dać znać co sądzisz o tym przepisie 😉 więcej wkrótce