Ostatnio w tv podpatrztyłam niskokaloryczny przepis na tortillę z tuńczykiem i warzywami. Tortillę mozemy serwować na cieplo , na zimno. Doskonale sprawdza się jako przekąska na lunch, jak również jako przekąska którą możemy zabrać na wyjazd, wycieczkę l
ub też zjesć „w biegu”.

Składniki:
serek homogenizowany
musztarda sarepska
tortilla
tuńczyk w sosie własnym
sałata lodowa
warzywa dowolne ważne aby było kolorowo: ogórek , pomidor, kukurydza
Serek homogenizowany mieszamy z 2-3 łyżeczkami musztardy według smaku i gustu. Nastepnie dodajemy odcedzonego tuńczyka. Podgrzewamy tortillę i rozsmarowujemy pastę z tuńczykiem. Kroimy warzywa. Na tortillę rozkladamy całe liście sałaty lodowej i kładziemy warzywa. Zwijamy tortillę i Voila!
Smaczności!
Przypominam o konkursie !!!
Wygląda fantastycznie!:)
http://linde-lo.blogspot.com/
Takiej tortilli jeszcze nie jadłam. Muszę spróbować 🙂
tortilla z tuńczykiem? :O Jak dla mnie zupełna nowość, nawet bym nie pomyślała aby taką zrobić- jestem zaskoczona:-) pozytywnie!
Kiedyś robiłam, ale w takiej wersji nie jadłam. G. lubi, więc może się skuszę, czyt. zmobilizuję, żeby ją zrobić 🙂
pozdrawiam!
marta
Mmmm pycha! 🙂 Uwielbiam tortille :D.
Buziaki :*.
Wyglada bardzo smakowicie zglodnialam 🙂
Mniam, obowiązkowo muszę to zjeść 🙂 Obserwuje Twojego bloga 🙂
Uwielbiam – właśnie sobie uświaodmiłam, że dawno nie jadłam 😀
Wygląda tak wyśmienicie, że w środku nocy zgłodniałam 😛
Zapraszam do siebie:
http://www.mysweetbody.blogspot.com/
Uwielbiam robić tortillę i nie tylko.. hehe 😀
Ja zamiast tuńczyka dodaję kurczaka i jem aż mi się uszy trzęsą, mniaaam 😀
z chęcią wypróbuję
U mnie kurczak odpada… 😉
Dziękuje!
tortille uwielbiam jesc u przyjaciol, sama jakos sporadycznie je robie:)
fajne!muszę takie zrobic dzięki za pomysł:)
Szczerze polecam 😀